Gimnstica Artistica


Gimnastica artistică este o ramură a gimnasticii în care gimnaștii execută o serie de mișcări pe aparate. Probele la feminin sunt sărituri, paralelebârnăsol, iar la masculin, solcal cu mânereinele, sărituri, paralele și bară fixă. Acest sport este condus de Federația Internațională de Gimnastică. Gimnastica artistică (atât probele masculine cât și cele feminine) sunt discipline olimpice.
Pe lângă gimnastică artistică, mai există gimnastica ritmică și aerobică. Din gimnastică s-au tras mai multe sporturi cum ar fi: sărituri în apăînot sincron etc.

INDIVIDUAL COMPUS
Ediţia din acest an a Campionatelor Naţionale Individuale de gimnastică artistică pentru junioare şi-a desemnat câștigătoarele. Vineri, 10 noiembrie, la Deva, în concursul la individual compus, au fost oferite trei seturi de medalii reprezentantelor junioarelor II, nivel 3 şi 4, şi junioarelor I.
Amalia Puflea (CSS Bârlad, junioare II – nivel 3), Silvia Sfiringu (CS Farul Constanţa, junioare II – nivel 4) şi Iulia Berar (CSM Arad, junioare I) sunt noile campioane absolute ale României.
Rezultatele complete ale concursului la individual compus pot fi vizualizate aici :
FINALE PE APARATE
Puflea și Marchidanu domină finalele pe aparate ale Naționalelor individuale de la Deva
A doua zi de concurs a Naționalelor de la Deva a fost dedicată finalelor pe aparate. Cele mai bune junioare II, nivel 3 si 4, s-au întrecut pentru medaliile puse în joc la fiecare aparat.
În competiția nivelului 3, gimnasta clubului CSS Bârlad, Amalia Puflea, a câștigat 3 titluri naționale la paralele, bârnă și sol, în timp ce săriturile i-au revenit Sabrinei Maneca Voinea, de la CS Farul Constanța.
Cea mai mare notă din întreaga competiție a fost obținută în concursul nivelului 4 de Lisa Marchidanu de la Steaua București. Exercițiul ei din finala la sol a fost punctat cu 14.000. Totodată, Lisa și-a adjudecat primul loc și în finalele la sărituri și bârnă.
Campioana națională absolută a junioarelor II – nivel 4, Silvia Sfiringu (CS Farul Constanța), a reușit performanța de a câștiga o medalie în toate cele patru finale pe aparate, iar Antonia Duță (CS Dinamo București) s-a impus în finala de la paralele inegale.
Finalele pe aparate ale junioarelor I nu au mai fost organizate din cauza numărului restrâns de participante la această categorie de vârstă.
Rezultatele complete în finalele pe aparate pot fi vizualizate aici:
MORGES, Elveția, 1 noiembrie 2017 – Gimnaștii români, Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu, au încheiat participarea la Memorialul Arthur Gander pe locurile 4 și, respectiv, 9.
În competiția feminină, Cătălina Ponor a concurat la trei aparate, acumulând un total de 39.200 puncte (13.100 la sărituri, 13.350 la bârnă și 12.750 la sol), clasându-se în final pe locul al patrulea. Primul loc i-a revenit japonezei Hitomi Hatakeda (40.100 puncte), podiumul fiind completat de franțuzoaica Marine Boyer (40.100 puncte) și de ucraneanca Diana Varinska (39.950 puncte).
La masculin, Marian Drăgulescu a evoluat la sol (13.550), cal cu mânere (12.700), sărituri (14.600) si paralele (13.200), totalizand 54.050 puncte – locul 9. Victoria a revenit reprezentantului Ucrainei, Oleg Verniaiev (58.050 puncte), fiind urmat pe podium de germanul Marcel Nguyen (56.750 puncte) și de olandezul Bart Deurloo (56.300 puncte).





                                         

Comentarii